Sökmotoroptimering

Att arbeta med sökmotoroptimering (SEO) blir allt viktigare i en digital värld som i allt högre utsträckning kretsar kring att bli framgångsrik gällande träffar på de stora sökmotorerna i allmänhet och Google i synnerhet. Låt oss därför berätta lite mer om varför sökordsoptimering är viktigt och hur vi kan hjälpa din verksamhet mot bättre synlighet på de stora sökmotorerna.

Vad vi kan hjälpa till med

Länkar

Hjälp att interagera med andra webbplatser i form av exempelvis så kallade in- och utlänkar.

Rådgivning

En handlingsplan innehållande vad ni själva kan göra för att förbättra de identifierade bristerna.

Feedback från kund

En handlingsplan innehållande vad vi kan göra för att förbättra de identifierade bristerna.

Annonsering

Driva besökare till webbplatsen med hjälp av exempelvis Google- och Facebook-annonser.
  • En utförlig analys över grundorsakerna till bristande framgång hos sökmotorerna.
  • Inkorporering av Google Analytics på den aktuella webbplatsen för kontinuerlig återkoppling gällande hur arbetet med sökmotoroptimeringen går utifrån en mängd variabler.
  • Snabbare laddningstider genom att exempelvis ta bort onödig kod, optimera grafiskt material för webben och/eller uppdatering till en snabbare server.
  • Optimera webbplatsen för mobiltelefoner och surfplattor.
  • Hjälp med att ta fram sökord och sökfraser som är passande för den aktuella verksamheten, för att sedan skapa högkvalitativt innehåll som svarar upp mot dessa sökord och sökfraser.
Konkurrera

Varför sökmotoroptimering är en bra idé

Nästan alla verksamheter har idag en egen webbsida, men många har problem med att de inte kommer högt upp i träfflistan vid sökning med relevanta sökord på sökmotorer, som exempelvis Google. Det är där vi kommer in i bilden. Vi hjälper till att sökmotoroptimera er webbsida så att ni kommer högre upp vid sökning på de sökord ni finner relevanta.
Anledningen till att sökmotorerna inte premierar en viss webbplats kan vara många. Det kan handla om att webbsidan inte är dynamisk, det vill säga att det inte händer något på sajten i form av uppdateringar och förändringar. Det kan också handla om aspekter som lång laddningstid, att webbsidan är onödigt tung/har onödig kod, att texterna på webbplatsen inte är optimerade för att sammanlänkas med vissa sökord eller sökfraser, att webbplatsen i fråga inte interagerar med andra webbplatser eller att webbplatsen helt enkelt har för få besökare. I och med att det är så många olika aspekter som kan ligga till grund för bristande framgång hos sökmotorerna så behöver en utförlig analys först göras, varpå problemen identifieras och motarbetas.

En kontinuerligt pågående process

Arbetet med sökordsoptimering är en process som inte går över en natt, eller ens en vecka. Vissa punktinsatser kan göras som ofta kan ge snabba resultat, men avseende andra aspekter behöver man arbeta kontinuerligt under en längre tid – gärna sex månader eller mer. Vi erbjuder därför fördelaktiga SEO-paket med en fast månadskostnad under en förutbestämd tid. Självklart får ni en rapport över utvecklingskurvan, innehållande hårda fakta och mätbara parametrar, då SEO-arbetet går mot sitt slut.

Några av våra kunder

AW Bryggan webbsida

AW bryggan

Hemsida skapat och sökordsoptimerad för bästa rankning på sökmotorer.
Visa sida
Suncity Montage hemsida

suncity montage

Hemsida skapat och sökordsoptimerade texter för bästa tänkbara rankning.
Visa sida
Ta dig till rampljuset

Optimera din synlighet online

Vi är en webbyrå i Karlskoga som erbjuder bred kompetens och ett brett spektrum av tjänster inom den tekniska- och digitala sfären – från grundlig design av webbsidor till avancerade tekniska hårdvarulösningar.
© Copyright 2023 Area81 Solutions AB
Sitemap Integritetspolicy

Offertförfrågan

Är du redo att synas på webben? Du kan enkelt fylla i formuläret för att be oss om en offert!

Vi skräddarsyr pris och offert för just ditt företag. Alla verksamheter är olika och har därför också olika behov för att få ännu mer synlighet!

När du har skickat in offertförfrågan, återkommer vi till dig inom kort! Tveka inte att ringa eller skicka e-post om du hellre vill det.

Vi ser fram emot att höra från dig och se vad vi kan göra för ditt företag!